кадър: БНТДебатите продължават с разисквания, които да завършат без гласуване, а

...
кадър: БНТДебатите продължават с разисквания, които да завършат без гласуване, а
Коментари Харесай

Повече от 12 часа продължава заседанието на Народното събрание

кадър: Българска национална телевизия

Дебатите не престават с разисквания, които да завършат без гласоподаване, а самото гласоподаване да бъде на пленарното съвещание сутринта в петък, 10 септември.

Към 20 часа депутатите излязоха в отмора, с цел да проведат второ изключително съвещание на бюджетната комисия поради подкрепени оферти, за които няма разчетени пари в оферти обновен бюджет на Здравната каса.

Депутатите повториха сюжета отпреди два дни с бюджета на ДОО, като поддържаха оферти за бюджета на НЗОК, които преди този момент се били отхвърлени от бюджетната комисия, предава Българска национална телевизия.

Беше подкрепено предлагането на Българска социалистическа партия, в което са планувани повече пари за специлиазирана и извънболнична помощ, за дентална помощ, мидеко-диагностична помощ и медикаменти.

По еднакъв метод се поддържаха предложенията на " Демократична България ", както и предложенията на Мая Манолова страната да поеме разноските за зъбни протези на възрастни хора в размер на 2 милиона лв..

Председателят на Народното събрание Ива Митева прекъсна засседанието, с цел да може Бюджетната комисия да направи своите планове и да излече с нов отчет.

След възобновяване на съвещанието ръководителят на Бюджетната комисия Любомир Каримански изясни, че Комисията няма подготвеност с нови планове и предложи спиране на съвещанието.

Същото предложиха от ИБГНИ, само че предлагането беше отхвърлено.

Парламентарните групи на Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ напуснаха демонстративно залата в опит да застрашат кворума. Беше поискана поименна инспекция. Това не приключи съвещанието.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР